Wanneer u nog niet op de hoogte bent van de werkzaamheden van de mondhygiënist en/of u bent gewoon benieuwd naar de staat van uw gebit en naar wat wij hierin voor u kunnen betekenen,
nodigen wij u van harte uit voor een gratis mondzorgadvies.

Een gratis en vrijblijvend mondzorgadvies duurt ongeveer 20-30 minuten.
Tijdens het consult wordt de conditie van uw tandvlees en de staat van uw gebit beoordeelt. U krijgt advies en instructie over hoe u uw mondhygiëne kunt verbeteren en hoe u uw gebit gezond kunt houden.
Aan de hand van uw zorgvraag kunnen behandelmogelijkheden worden besproken.

Tot ziens in de praktijk!

Algemene tandheelkunde is het planmatig verhelpen van algemene klachten en het bieden van periodieke gebitscontroles en gebitssaneringen met als doel: een duurzaam en fraai resultaat.
Onder algemene tandheelkunde wordt verstaan: preventieve tandheelkunde, pijnbehandeling, kroon- en brugwerk en het aanmeten en maken van protheses

Tandplak speelt een centrale rol in het ontstaan van gaatjes en tandvleesontstekingen. Deze problemen kunnen worden voorkomen, gecontroleerd of hersteld door middel van professionele gebitsreiniging.
Hoe vaak uw gebit professioneel moet worden gereinigd, wordt individueel en in overleg bepaald.

Ook als er nog geen sprake is van problemen aan tanden, tandvlees of kaakbot is het uiteraard belangrijk om eventueel aanwezig tandsteen of aanslag regelmatig te laten verwijderen.
Houdt uw mond schoon, gaaf en gezond!

De periodieke controle is heel belangrijk in de algemene tandheelkunde.
Graag maken we hier elk half jaar een afspraak voor. Een periodieke controle wordt bij ons altijd door de tandarts uitgevoerd. Tijdens de periodieke controle controleert de tandarts de gezondheid van uw gebit en uw tandvlees. Indien nodig worden er röntgenfoto’s gemaakt. Wanneer er problemen worden geconstateerd wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor behandeling.

Een goede mondhygiëne is inherent aan een goede mondgezondheid.
Tandplak veroorzaakt tandvleesproblemen zoals gingivitis en parodontitis, maar ook gaatjes. Ook kan tandplak het ontstaan van gevoelige tanden bevorderen. Bovendien verkalkt tandplak onder invloed van het speeksel en ontstaat er tandsteen. Mondhygiëne-instructies zijn derhalve een heel belangrijk onderdeel van al onze behandelingen.
Het resultaat van elke behandeling hangt voor een groot deel af van het mondhygiëne-niveau. Uw mondhygiëne zal daarom bij elk bezoek worden gecontroleerd en indien nodig worden bijgestuurd en aangepast.

Middels een bacteriologisch onderzoek (kweek) worden bacteriën met een papieren staafje uit de pocket gehaald. De staafjes worden vervolgens opgestuurd naar Laboral, een tandheelkundig laboratorium waar de bacteriën op kweek worden gezet. Er wordt gekeken naar welke (paropathogene) bacteriën er zich in de pocket bevinden, maar ook naar hun gevoeligheid dan wel resistentie voor bepaalde antibiotica.
Aan de hand van deze bevindingen wordt er een persoonlijk therapie-advies gegeven.

Vooral wanneer er sprake is van teruggetrokken tandvlees of erosie kunnen tanden gevoelig worden voor o.a. zoet, warm en/of koud. Soms helpt het te poetsen en spoelen met speciale tandpasta’s en spoelmiddelen, maar soms helpt dit niet of niet voldoende. Door de gevoelige tandhalzen met een vernis te behandelen kan de gevoeligheid, vaak tijdelijk, verminderen of zelfs verdwijnen. Blijft u klachten houden dan kan het nodig zijn om een röntgenfoto te maken. hiervoor wordt u verwezen naar uw tandarts.

Wanneer u nog geen tandarts heeft kan er bij onze tandarts een afspraak worden gepland.

Een slechte adem (halitose) kan worden veroorzaakt door aandoeningen van o.a.keel, neus, infecties van de bovenste luchtwegen of maag. Meestal echter, wordt een slechte adem veroorzaakt door een slechte mondhygiëne, ontsteking van het tandvlees en/of aanslag op de tong. Uitgebreide gebitsreiniging en een goede mondhygiëne zijn vaak al voldoende om u van uw klachten af te helpen. Soms bevindt er zich (achter) op de tong een laag aanslag. De bacteriën in die aanslag produceren zwafelstofgassen die een slechte adem veroorzaken.
U kunt de aanslag van uw tong verwijderen met bijvoorbeeld een tongreiniger. Ook zijn er speciale mondspoelmiddelen ontwikkeld die de bacteriën op de tongrug helpen te bestrijden.

De mondhygiëne wordt door orthodontische apparatuur ernstig belemmert. Dit heeft veelal gevolgen voor de mondgezondheid.
De mondhygiëne zal aan de beugel moeten worden aangepast om te voorkomen dat het tandvlees over de slotjes heen groeit en om cariës (gaatjes) of white spots (witte vlekken) rondom de slotjes te voorkomen.

Behandeling van kinderen onder de 18 jaar wordt 100% vergoed door de zorgverzekeraar!!

Wij bleken met thuis-bleeksystemen van Opalescense
Heeft u interesse? Neem contact met ons op!

Een tanddiamantje is schitterend voor elk gebit.
Het diamantje wordt met behulp van bracketlijm (vaste beugellijm, een composiet) op de tand bevestigd. Met een speciale transparante afdeklaag wordt de diamant afgeschermd, zodat er geen er geen scherpe randen meer voelbaar zijn. Zowel de lijm als het diamantje zijn onschadelijk voor het glazuur. De diamantjes worden professioneel geplaatst zonder enige schade aan de tand toe te brengen. Ook kan het diamantje weer eenvoudig worden verwijderd.
Na plaatsing moet een tanddiamantje ten minste 6 maanden kunnen blijven zitten, mits gelet op bepaalde harde etenswaren (zoals bijvoorbeeld het afhappen van appels, wortels en stokbrood)

Het vastzetten van de diamant op de tand neemt ongeveer 15 minuten in beslag.
Wij hebben diamantjes in verschillende kleuren en afmetingen.
U kunt kiezen voor een rond diamantje of voor een “luxe” diamantje.
Dit zijn diamantjes in de vorm van bijvoorbeeld een ster of een hart met een zilveren omlijsting.

U gaat stralend weer naar huis

Een kindergebit vraagt om speciale aandacht. Het is heel belangrijk om kinderen en hun ouders al in een vroeg stadium te wijzen op het belang van het goed onderhouden van het gebit en hen daarbij te helpen. Ook een melkgebit dient vanaf het 1e tandje goed te worden onderhouden. Beschadiging van het melkgebit, bijvoorbeeld door cariës (gaatjes), kan de ontwikkeling van het blijvend gebit ernstig beschadigen.

Vanaf 3 jaar kunnen we in de mond van uw kindje gaan kijken. Dit gebeurd vooral spelenderwijs. Met een spiegeltje kunnen we samen tandjes kijken en tandjes tellen. Het kind hoeft niet in de stoel te gaan liggen als het dat nog niet wil. Het mag ook bij u op schoot, of gewoon staan. Met het mondje open kunnen we ook zo de tandjes voorzichtig bekijken.

Vanaf 4 jaar gaan we serieuzer naar de tandjes kijken. Er moeten dan half jaarlijkse controles gaan plaatsvinden bij de tandarts of in overleg met uw tandarts bij de mondhygiënist.
Jong geleerd is oud gedaan; voorkom problemen op latere leeftijd!

Behandeling van kinderen onder de 18 jaar wordt altijd 100% vergoed door uw zorgverzekeraar!

Geleidelijk bederf van een tand of kies wordt cariës genoemd. Nog steeds is cariës (gaatjes) een van de meest veel voorkomende ziekten bij de mens. Preventieve maatregelen hebben er voor gezorgd dat het aantal mensen met cariës drastisch is gedaald. De afgelopen 30 jaar is de hoeveelheid cariës in het melkgebit echter niet verder verbeterd. In tegendeel;

Het aantal kinderen met gaatjes in het melkgebit neemt weer toe!

Bij preventie gaat het om het voorkomen van problemen. Vaak moeten we daarvoor bij het begin beginnen: in ons geval bij het kindergebit. Het belangrijkste bij de preventie van cariës is om ouders te motiveren. Tandjes moeten direct bij het doorkomen, al vanaf het eerste tandje, worden gepoetst met een fluoride peutertandpasta. Maar ook bij een volwassen gebit kan het cariës-risico worden verlaagd.

Preventieve maatregelen zijn:
– reiniging van het gebit
– fluoridegebruik
– Jaarlijkse controle
– beperking van het aantal eet/drink-momenten tussen de hoofdmaaltijden door

Vooral een combinatie van reiniging van het gebit en fluoride gebruik is zeer doeltreffend bij de preventie van cariës. Tweemaal per dag poetsen met een fluoride tandpasta is daarom de belangrijkste preventieve maatregel. Bij een hoog cariës risico kunnen er individueel andere preventieve maatregelen worden toegevoegd.

 

Behandeling van kinderen tot 18 jaar worden 100% vergoedt vanuit de basisverzekering!!